Hoppa till innehåll

September – En fotobomb

Inspirationen för fotografering går upp och ner hela tiden och vad som styr det är allt ifrån livet själv till avsaknaden av motiv eller personer att samarbeta med. September däremot har varit en ren fotobomb för min del och rymmer allt från makro, ödehus, långa slutartider och gatufoto till modeller och ICM-fotografering.

I mitt arbete har jag den stora förmånen att kunna åka på fotoutflykter i och med att jag lär ut fotografi på en kommunal daglig verksamhet. Just nu har vi flera nybörjare vilket är jättekul för då får man dra igång kunskaperna från början igen. Vi har olika teman varannan vecka i syfte att lära sig kameran, fototekniker och bildkomposition m.m. Vi har nu gått igenom både ISO, slutar och bländare. Det är kul att starta om och bli så där nyfiken på foto igen. Här är några av bilderna som jag fotograferat i samband med jobbet.

Jag har ju sedan en tid tillbaka även jobbat rätt mycket med ICM, alltså avsiktliga kamerarörelser under exponering. Det är verkligen inte lätt att få det som man vill men riktigt kul och en bra utmaning. Jag vill komma upp i klass med att bilderna känns lite grann som en målad tavla och att man stannar upp och tittar ett tag. Man ska liksom se vad det är på bilden efter ett tag, men inte vara helt övertygad. Jag jobbar än så länge med relativt ”snabba” slutartider på runt 1/5s till 4s och i dagsläget har det varit lagom för handhållet.

Här nedan ser du två olika resultat. Kan du gissa vad eller vart det är fotograferat?

Jag älskar ju hösten och med den klara luften, fukten, solen och färgerna som blir i september och oktober. Sen blir det kanske mest grått och trist. Förhållandena för fotografering har varit riktigt fina flera gånger nu och en morgon var vi iväg till Djurön utanför Norrköping och dimman låg tät över land och hav. Spindelnäten var som pärlhalsband och mystiken kändes i varje bild.

Och som om inte allt det här var nog så har jag fått den stora äran att återigen få arbeta med Linn. Vi har fotograferat min session Human Nature mitt ute i den fina höstskogen med mygg och inte allt för varma temperaturer. Vi tog även fina porträtt och har lekt med ett tunt tyg som kastades av modellen själv i bild, vilket ger en nästan lite otäck känsla av något slags väsen eller nått. Det blev massa fina bilder och vi har redan planerat för fler sessioner inom kort så håll utkik.

Nu hoppas jag på en lika spännande och fotovänlig oktober…

Vill du kanske vara med på något sätt? Läs mer här!

Lämna ett svar

Optimized by Optimole