Hoppa till innehåll

Jag vill fånga mångfald och främja den vanliga människan. Det är egentligen mitt huvudsyfte. Jag ser gärna en vanlig människa med spår av livet i mina bilder än en van och arbetande modell. Varför begränsa sig när man kan fotografera alla som verkligen vill och älskar att stå framför kameran oavsett kön, sexuell läggning, utseende, kulturell- & social bakgrund.? Mitt syfte är att sprida och dela min fotografiska konst, att kunna visa upp det jag tycker är vackert eller viktigt. Jag fotar alltså både för att dokumentera och för att kommunicera med beskådarna av mina bilder.​

I samtliga av mina framtida sessioner är jag mer intresserad av människan som medverkar och dennes liv och erfarenheter. På något vis vill jag att det syns eller känns i bilderna. Det kan vara via miljö, rekvisita eller bara ett känslointryck. Ju mer du är beredd att ge av dig själv ju intressantare bilder skapar vi tillsammans. Tänk en blandning av dokumentärt foto och modellfoto, beroende på idé såklart?! Tillsammans kan vi förändra världen och synen på varandra på orättvisor, hat och annat skit i samhället.

​Jag är medveten om att vissa, bilder kan uppfattas ”ytliga” och kanske typiska för en s.k. ”flickfotograf” men då ber jag dig åter igen läsa på om mig, ta hänsyn till personerna på bilderna och deras integritet och tänk till en gång extra. Det finns något mer i bilderna än det du först ser. bara du vågar titta. Många av de jag fotograferar är vanligt folk, med jobbiga erfarenheter av livet, avvikande från samhällets skönhetsideal och kanske en och annan diagnos. Ha det i ditt beaktande när du ser på bilderna. 

​I samband med det kan jag passa på att nämna mitt öppna sinne och intresse för nakenhet. Jag tycker att allt för många har en skev, fördömande inställning till nakenhet, det mest naturliga och gemensamma vi alla har. Själv ser jag människokroppens ALLA former som något vackert och inte alls enbart som sensuellt och erotiskt. Det kanske sitter nedärvt i många av oss och även jag själv kan såklart reagera på vissa bilder med nakenmaterial som känns oärliga, men återigen så handlar det om mer än att någon är naken på bild. Det har mer med sexism, eller andra förtryckande åsikter om nakenhet hos betraktaren än hos mig och de jag fotograferar? Du kan läsa lite extra om min syn på nakenhet här!

 - 
Czech
 - 
cs
Danish
 - 
da
English
 - 
en
Finnish
 - 
fi
French
 - 
fr
German
 - 
de
Japanese
 - 
ja
Norwegian
 - 
no
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Swedish
 - 
sv
Optimized by Optimole