Hoppa till innehåll

De flesta känner sig lite osäkra och nervösa inför en fotografering och det är inget konstigt alls. Om man inte är väldigt van så är det ju en lite annorlunda situation där DU är i fokus hela tiden. Det kan kännas bra att veta att även de som är professionella är lite stela och nervösa i början, men lugn, det släpper. Som du kanske vet gillar jag att prata så öppen som möjligt innan fotografering för att lära känna varandra och för att veta vad som är OK och vad som inte är det. På så vis slipper vi uppta tiden för både dig och mig och få tråkiga överraskningar på plats.

  • Se till att du förstått syftet med fotograferingen väl. Är det så att det ska till en viss känsla eller uttryck i bilderna som du måste ha kontroll på? Fråga gärna så mycket du kan innan fotograferingen via mail eller samtal.
  • ​Du förstår att bilderna kommer att publiceras via min hemsida och diverse tillhörande sociala medier. Bilderna kommer INTE säljas såvida du inte ger ett särskilt samtycke via avtal. 
  • ​Det faktum att du ställer dig framför kameran är ett samtycke, men vill du veta mer om upphovsrätt läs här eller om du vill skriva avtal läs här. 
  • Det kommer antagligen kännas lite tillgjort och nervöst till en början, faktiskt både för dig och mig. Vi ska ju trots allt jobba ihop och är två olika personer med olika åsikter, bakgrund och sätt att arbeta. Det är inte ovanligt att det tar 30 minuter eller mer innan man slappnar av.
  • En sak som ofta upplevs svårt på bild är var man ska göra av armar och händer. Prata gärna om det innan. Finns det något du kan göra för att förstärka syfte/känsla där händerna påverkar? I annat fall använd dina höfter, axlar, huvud, hår osv och posera vilt. Det är inte ovanligt att de bästa bilderna kommer när man ”fjantar” sig lite. Jag kommer såklart försöka att hjälpa till och ge förslag på poser m.m.

Extra att tänka på vid nakenfotografering

  • Känn efter i god tid att du är bekväm i att posera naken och att du inte mår dåligt av det. Då är du inte rätt person för jobbet.
  • Använd gärna löst sittande kläder innan fotografering så slipper du få en massa streck i huden. Är du kvinna är det bra att undvika bh den dagen eller använda ett alternativ.
  • Ta gärna med en morgonrock eller filt att värma dig med mellan fotograferingarna och för att skyla dig med om det mot förmodan skulle komma någon i närheten.
  • Vi kan komma att prata om dina kroppsdelar men enbart i poseringssyfte så ett avslappnat förhållande till sin kropp är att föredra och ett öppet sinne.
 - 
Czech
 - 
cs
Danish
 - 
da
English
 - 
en
Finnish
 - 
fi
French
 - 
fr
German
 - 
de
Japanese
 - 
ja
Norwegian
 - 
no
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Swedish
 - 
sv
Optimized by Optimole