Hoppa till innehåll

Utrustningen är viktig och nödvändig för att göra ett bra jobb. Det kommer ständigt nya kameror, objektiv och annat. I grund och botten handlar resultatet mest om personen bakom kameran. Är du fotograf bör du kunna fotografera med i stort sett vad som helst men användningsområdet för dina bilder kan såklart öka om du har ”bättre” grejer att fotografera med. 

Kameror: Jag använder en Nikon Z7 och en Nikon Z6. Den tillhör det ”nya” systemet spegellösa systemkameror. Det är en två fullformatskameror Där 6:an har en upplösning på 24,5MP och 7:an på 45,7MP. Det finns en hel del funktioner som är toppenbra, som fjärrstyrning via mobilen, överföring direkt till mobilen/dator. De har även s.k. focus peaking vilket underlättar grymt mycket vid manuell fokusering. Jag gillar att den är liten, lättmanövrerad och väldigt tyst att fotografera med. Har även en gammal analog Minolta men som jag inte använder i dagsläget.

Objektiv: Sigma 24-70/2,8 DG OS HSM Art Ett riktigt bra allroundobjektiv för snabba varierande motiv. Skönt med stor bländare genom hela zoomen. Sigma 70-200 2.8 DG Sport En grym zoom med bra ljusinsläpp i hela zoomomfånget och oslagbar skärpa. Bildstabilisering och två programmerbara lägen. Sigma 50/2.8 DG EX Macro Gammal makrolins med bländarring på objektivet. Levererar dock väldigt bra och har en grym närgräns. ​Chinon 35 f2.8 En helt ok gammal vintagelins med lite sköna flares om man får till det.

Annat: 2st Godox MF12 med sändare 2st Speedlight – Batteridrivna blixtar att montera på kamera eller stativ. Radiokit för att kunna jobba trådlöst. Wacom Intous Medium PRO Polarisationsfilter & ND-Filter Rejält tripod diverse ringar, adaptrar & stativ, reflexskärmar…

 - 
Czech
 - 
cs
Danish
 - 
da
English
 - 
en
Finnish
 - 
fi
French
 - 
fr
German
 - 
de
Japanese
 - 
ja
Norwegian
 - 
no
Portuguese
 - 
pt
Spanish
 - 
es
Ukrainian
 - 
uk
Swedish
 - 
sv
Optimized by Optimole